Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Jen-Hsun Huang z NVIDIE si na letošním CES tak trochu zopakoval představení karet Fermi z roku 2009. Tehdy se ukázalo, že NVIDIA ukazovala falešné karty a nyní namísto Pascalu v Drive PX 2 ukázala Maxwelly.
jirk223 (30) | 12.1.201614:49
no to už naznačuje suverenost nvidie,jsem rad že p otak dlouhe době jsem přešel k amd ta si aspon nanic nehraje teda až na to přeznačovaní,ale proř ne když i rok dva starej čip kopa do pr....grafikam od nvidie ktere vyšli nedavno,amd u grafik se daři ale u procaku to je bida to bude srandy až přijde zen a zjisti se směr amd kam spěje a to k apu,a o vykonu kterej ma mit skoro vyrovnanej k haswelu nebude protože aby přeskočily roky obtimalizace to prostě nejde:­)­))
Odpovědět0  0
dom324 (118) | 12.1.201619:00
Oni nepřeskočili roky optimalizace. Zen se začal navrhovat v roce 2012, Intel představil haswelly v roce 2013.Rozdíl je rok + Zen bude na lepším výrobním procesu.Oni roky optimalizací nepřeskočili, protože od 2012 do 2016 stále vylepšují,optimalizují.....A když vezmeš že intel vydává architektury které jsou jen o pár procent lepší než předchozí generace.A AMD bylo jasné že buldozer je shit tak do Zenu dalo všechno.
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 13.1.201620:10
Integrace čipsetu do procesoru, přepracovaný hypertransport, proces přerušení, IRQ... To není jen procesor. Intel nejen že má samotné jádro procesorů naprosto někde jinde ale i má paměťový subsystém apod. AMD nemá ani na výkon Nehalemu. Je tedy o 6 generací intel procesorů pozadu. ­(Tick­-tock­)
Já si osobně myslím že Zen Procesory jsou kachna že nic nemají a mít nebudou. Prostě je to až moc velká pohádka že by AMD vyšlo s magickýma CPU co budou konkurence schopné.
Budoucnost aspoň v APU?! Nemyslím si. Intel už má CPU s iGPU výkonnější než nejvýkonnější APU. Ano sice dražší ale má. A až Intel integruje HBM paměti do čipu ­(což určitě udělá i AMD­) tak Intelu bude jen stačit snížit ceny a zdarec AMD.

Myslím si že je čas aby x86 architektka byla pod jednou střechou a bojovala už jen proti ARM kterého to stejné bude v budoucnu čekat. To stejné GPU. Technologie jsou vrženy a už teď narážíme na jejich limity. Křemík je mrtví a teď nás čeká grafém. Budoucnost patří optice kdy by zase se mohl trh rozčlenit.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.